Κυριακή 29 Απριλίου 2018

Τι ΔΕΝ λες ΠΟΤΕ σ' έναν άθεο για να μη γίνεις ντιπ σουργούν' (IΙ).

Απόδειξέ μου ότι ΔΕΝ υπάρχει θεός!


Πρόκειται για την πιο γελοία ερώτηση που μπορεί να κάνει το πιο ηλίθιο spieces της βιόσφαιρας του πλανήτη Γη.

Σύντομες απαντήσεις: 
[α] Κανένας δεν έχει αποδείξει την ύπαρξή του ιν φέρστ πλέης για να ανατρέψω τα αποδεικτικά του στοιχεία.
[β] Δεν μπορείς να αποδείξεις το "δεν υπάρχει". (βλέπε και απάντηση [γ] παρακάτω)

Εκνευριστικές απαντήσεις:
[γ] Απόδειξέ μου ότι δεν πετάω κι ότι δεν ταξιδεύω στο χρόνο για να χρησιμοποιήσω τη μεθοδολογία σου.
[δ] Μπά??? Μου ζητάς να σου αποδείξω με λογικά/επιστημονικά επιχειρήματα κάτι που εσύ υποστηρίζεις με μεταφυσικές/παραφυσικές/υπερφυσικές/μεταφυσικές εικασίες;
[ε] Μπά??? Μου ζητάς να σου αποδείξω με λογικά/επιστημονικά επιχειρήματα μια πεποίθηση ως ψευδή, την οποία πεποίθηση εσύ αποδέχεσαι ως αληθή χωρίς να μπορείς ή/και χωρίς να θέλεις να την τεκμηριώσεις με λογικά/επιστημονικά επιχειρήματα;

Βραχυκυκλωτικές του εγκεφάλου απαντήσεις: 
[στ] Θέλω να μου δώσεις πλήρη και σαφή ορισμό του θεού και τις συγκεκριμένες ιδιότητές Του κι εγώ, δια της εις άτοπον απαγωγής, θα αποδείξω ότι κάτι τέτοιο και με αυτές τις ιδιότητες δεν μπορεί να υπάρχει.
[ζ] Ποιος απ' όλους τους θεούς; Σήμερα λατρεύονται 4.500 θεότητες ανά την υφήλιο ενώ έχουν συνταξιοδοτοθεί άλλες 50.000. Μπη μόρ σπεσίφικ πλήζ! Μετά την (όποια) απάντηση του θλιβερού μας θύματος, πηγαίνουσμε στο [στ].

Σε γενικές γραμμές ένας πιστός είναι πρακτικά αδύνατο (και θεωρητικά/φιλοσοφικά βεβαίως-βεβαίως) να δώσει σαφή ορισμό και να καταγράψει τις ιδιότητες ενός (οποιουδήποτε) θεού καθόσον αυτές αλλάζουν εν ριπή οφθαλμού, ανάλογα με τις "ανάγκες" μιας συζήτησης εξ απ' αρχαιοτάτων χρόνων.
Συνήθως εκτοξεύονται ορισμοί τύπου "ο θεός είναι αγάπη" ή "ο θεός είναι γαλήνη" και λοιπά δημώδη, και γίνονται έξαλλοι όταν τους λες ότι "άρα ο θεός είναι ορμόνες, σεροτονίνη, ντοπαμίνη, ωκυτοκίνη κλπ".





 
Ή ακούς το πολυπαιγμένο "πνεύμα ο θεός!" και στο "φάντασμα δηλαδή;" σου λέει ότι φαντάσματα δεν υπάρχουν ή υπάρχουν ή δεν ξέρουμε ή δε φτάνει το μυαλό μας, "άρα ο θεός είναι μια εικασία αγνώστων λοιπών στοιχείων" του λες, περιγράφοντας όσες αρλούμπες έχεις ακούσει μέχρι εκείνη τη στιγμή κι από κει και πέρα επιστρέφουμε στην προηγούμενη ανάρτηση.

Σε απλά Ελληνικά και σε ταληράκια: Η ύπαρξη θεού είναι μια ασαφής και διαρκώς μεταλλασσόμενη μετα/υπερ/παρα/φυσική εικασία και όχι υπόθεση ή συμπέρασμα ή μετρήσιμη πραγματικότητα, η ίδια ή δια των αποτελεσμάτων της, δεν επηρεάζει τη Φύση και τη Ζωή με κανέναν τρόπο, ο ορισμός της και οι ιδιότητες πρακτικά ανύπαρκτες συνεπώς δεν υπάρχει. Κάτι σαν τον χωροχρόνο πριν το μπίγκ μπάνγκ ένα πράμα.

Βαρέθηκα, τα ματαξαναλέμε αργότερις. 




    




Τι ΔΕΝ λες ΠΟΤΕ σ' έναν άθεο για να μη γίνεις ντιπ σουργούν' (Ι).

Είναι τόσα πολλά τα ηλίθια κλισέ των πιστών που εκτοξεύονται στις συζητήσεις με τους άθεους, όταν οι δεύτεροι οδηγούν τους πρώτους στα αδιέξοδά τους (ευκολάκι) που αξίζει τον κόπο να τους δώσουμε (στους πρώτους) μια ευκαιρία να μη γένονται ντιπ σουργούνια.

Πάμε λοιπόν:

Θα προσεύχομαι για σένα! Ευχαριστώ καλέ μου αλλά μην μπαίνεις στον κόπο.
(α) Η προσευχή ΔΕΝ δουλεύει. Οι πιθανότητες να ευοδωθεί η παράκλησή σου είναι τόσο πιθανή όσο πιθανή είναι κι αν δεν προσευχηθείς καθόλου. Δοκιμασμένο πειραματικά μια και είναι μετρήσιμο το αποτέλεσμα της προσευχής, μετρημένο λοιπόν, σιγουράκι Χ!
(β) Μη γίνεσαι θρασύς απέναντι στον θεό σου. ο θεός σου έχει ένα θείο σχέδιο, πάνσοφο και εν εξελίξει. Απαιτεί θράσος περισό να του ζητάς να το αλλάξει για την πάρτη σου, έτσι δεν είναι; Εκτός αν εντόπισες ατέλειες (όπως η αθεΐα μου) στο σχέδιο του Πάνσοφου και Παντογνώστου ος τα πάντα εν Σοφία εποίησεν και θες να τον διορθώσεις, οπότε είσαι και του κιαρατά καραβλάσφημος. Τι, όχι;
(γ) Το ότι θα προσεύχεσαι για μένα με αφήνει παγερά αδιάφορο. Το πως σπαταλάει το χρόνο του εις έκαστος εξ ημών είναι δικιά του, καταδικιά του δουλειά και λόγος δε μου πέφτει, αλλά... Αν θες να σου πω ένα μεγάλο "μπράβο!" κι "ευχαριστώ σε!", αυτό το χρόνο που θα σπαταλήσεις για μένα σε προσευχές και παρακλήσεις, δεν πα να τον αφιερώσεις στο ίδρυμα των ΑμΕΑ που έχουν ζόρι στην καθαριότητα και έχουν ξεμείνει από τραπεζοκόμους;

Θα έρθει η ώρα που ο Θεός θα φανερωθεί και σε σένα! Πόθεν πηγάζει τοιαύτη βεβαιότης αγαπούλα; Έχεις μαντικές ικανότητες; Προβλέπεις ότι το θείο σχέδιό Του προβλέπει μια επιφάνεια προσωπική και αποκλειστικά για μένα; Από πότε αι βουλαί Του έπαψαν να είναι άγνωστοι και ειδικά σε σένα, έναν ασήμαντο ταπεινό Του δούλο; Πολύ νάρκισσο σε βρίσκω κι ο θεός σου έχει απαιτήσει από σένα ταπεινότητα, ταπεινοφροσύνη και αυτοταπείνωση. Εκτός αν είσαι κι εσύ άλλος ένας μετά Χριστόν προφήτης οπότε αλλάζει το θέμα.
Πάντως, ενημερωτικά, η απάντηση στο βασικό ερώτημα "σε ποιόν άλλο εμφανίστηκε, που, πως, πότε και διατί" εκκρεμεί από κτίσεως Κόσμου. Μαρτυρίες νομάδων κατσικοβοσκών της ερήμου, της Εποχής του Χαλκού, δεν έχουν και κάποιο ειδικό βάρος που να τις παίρνουμε στα σοβαρά, εντάξει;

Χωρίς θεό δεν υπάρχει ηθικός νόμος! Ώπα, ώπα μεγάλε μπάστα! Άμα δεν μπορείς να ξεχωρίσεις το καλό απ' το κακό είναι έλλειμμα ενσυναίσθησης κι όχι έλλειμμα πίστης. Αν χρειάζεσαι επιβράβευση για να μην κλέβεις και απειλή αν κλέψεις, κάτι δεν πάει καλά με σένα κι όχι με την κοινωνία που ζεις. Αυτή έχει αποφασίσει πολύ πριν οι γιδοβοσκοί επινοήσουν τη θρησκεία σου, ότι οι τριβές μεταξύ των μελών της συλλογικό κακό κάνουν και την αδυνατίζουν. Το "αγαπάτε αλλήλου" για το οποίο είστε τόσο περήφανοι, ήταν ηθικός νόμος σε εκατοντάδες κοινωνίες πριν αυτής της Ελληνιστικής περιόδου σε μια χαμένη άκρη της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, χιλιάδες χρόνια πριν. Ά! Και για διάβασε λίγο την κενή διαφρίκη σου, ναι αυτήν πού 'χεις παρκαρισμένη στο συρτάρι του σκρίνιου, να δεις σε ποιούς αναφέρεται ο Τζήζας σου... πάντως σίγουρα ΟΧΙ σε όλους τους ανθρώπους αλλά σε πολύ συγκεκριμένους και για πολύ συγκεκριμένο λόγο.
Αν παρ' όλα αυτά επιμένεις, άσκησε τους ηθικούς κανόνες της θρησκείας σου όλους και στο έπακρο και όχι όσους σε βολεύουν και όπως σε βολεύουν και όποτε σε βολεύουν.
- Αν το παιδί σου είναι ζωηρό, άτακτο και σου αντιμιλήσει, λιθοβόλησέ το μέχρι θανάτου.
- Αν η κόρη σου δεν είναι παρθένα την πρώτη νύχτα του γάμου της, λιθοβόλησέ την μέχρι θανάτου μαζί με τον γαμπρούλη σου στα σκαλοπάτια του σπιτιού σου. Προίκα δεν πέρνεις πίσω πάντως.
- Αν κάποιος δεν είναι με την πίστη σου, είναι εναντίον της και σφάξ' τον στο γόνατο.
- Μάλλινη πυζάμα πάνω από βαμβακερό σώβρακο και μακό βαμβακερό μπλουζί; Εις θάνατοοοοον!
- Χοιρινό, γαρίδες, καραβίδες, καποσάνθες, αχιβάδες και μύδια σαγανάκι κομμένα μαχαίρι.
κλπ κλπ κλπ που σκόπιμα κάνεις πως αγνοείς!
Όταν μιλάς για Ηθική και τη μπλέκεις με θρησκευτική πίστη, απλά απλώνεις ναρκοπέδιο απ' την περίμετρο προς το κέντρο και τέλος εγκλωβίζεσαι στο κέντρο του χωρίς να μπορείς να το κουνήσεις ρούπι!

Ακόμα κι έτσι, ο θεός σε αγαπάει! Για να το διαπιστώσω θα πρέπει να μπει στην ουρά: Δεν μ' αγαπάνε δύο δισεκατομμύρια Κινέζοι, ένα δισεκατομμύριο Ινδοί, αλλά πιο πολύ με καίει το ότι δε μ' αγαπάει η Sharon Stone που αγνοεί την ύπαρξή μου και μάλλον και η Β. - ονόματα δε λέμε και υπολήψεις δε θίγουμε - που με ξέρει. Πρέπει να της το πω επειγόντως. Της Β. γιατί της Sh.St. δύσκολο έως ακατόρθωτο το βλέπω, άσε που θα μου πάει ο κούκος αηδόνι οικονομικά. Επίσης δε μ' αγαπάνε οι φασίστες, κάτι νεοδημοκράτες, κάτι πασόκοι (νέο ΑΦΜ) και οι μισοί ΛΑΕτζήδες αλλά μ' αγαπάνε κάτι τεταρτοδιεθνιστές, κάτι ανταρσύες, πολλοί αναρχικοί και πάμπολλοι συριζαίοι. Πες του θεού να περιμένει λοιπόν, προηγούνται άλλοι πολλοί και υπαρκτοί. Πολύ υπαρκτοί.
Ά! Μην παραλείψω: Μ' αγαπάει κι η μαμά μου, κι η κόρη μου κι η αδελφούλα μου η μικρή κι ο Μιχάλης που παίρνω καφέ κάθε πρωί... Θα περιμένει πολύ πές 'Του.


Βαρέθηκα, τα ξαναλέμε μετά. Φιλάκια! 💋💋💋